Veel gestelde vragen

Heren Armbanden

Zijn leren armbanden waterproof ?


De leren armbanden van SKY Juwelen zijn gemaakt uit kwalieitsleder. Leer is een natuurlijk product, welk nadien is nabewerkt en waardoor het minder goed tegen water kan. Ook zou er bij contact met water bij de magneetjes in de roestvrijstalen sluitingen cossosie kunnen ontstaan. Sky Juwelen geeft jou dan ook het advies de armbanden niet te dragen tijdens het zwemmen, douchen, het handen wassen of het hevig sporten. Behandel je armband met zorg zodat de levensduur ervan zal verlengen.
Zijn er onderhoudstips ?


Laat je leren armband niet nat worden. Ga er niet mee onder de douche of zwemmen en let goed op met handen wassen en door de regen fietsen. Vocht veroorzaakt roest op de magneetjes, kleurverschil van het leer en kan er zelfs voor zorgen dat het leer op den duur loslaat van de sluiting. Heb je een zittend beroep waarbij je veel over een bureau heen en weer schuift met je arm? Draag dan het slotje van de armband aan de bovenkant van je arm om beschadiging te voorkomen. Vermijd zwavelhoudende substanties, chloor en direct contact van de armband met andere chemische middelen zoals parfum.
Hoe moet ik mijn polsmaat bepalen?


STRAK METEN

Meet zo strak mogelijk (maar niet knellend) op de knokkel van je pols met een meetlint.

Heb je geen meetlint? Gebruik dan een touwtje of kabeltje en leg deze vervolgens naast een meetlat en meet het touwtje of kabeltje.

KIES DE JUISTE MAAT

Heb je een rond getal als polsomtrek? Kies dan de maat waar jouw polsomtrek begint.

Bijvoorbeeld: een polsomtrek van 18,2 cm = maat M. Maar indien je polsomtrek 18,9 cm bedraagt is het beter om te kiezen voor maat L.

XS 16 cm

S 17 cm
M 18 cm
L 19 cm
XL* 20 cm

* XL komt zelden voor.

GEEN EXTRA MARGE

Reken geen extra marge bij je polsomtrek, dit doet SKY Juwelen voor een comfortabele fit.

Let op:

– Een andere armband opmeten is niet hetzelfde als je polsmaat!

Gemiddeld is je polsmaat 2 cm minder dan de lengte van een armband wanneer deze plat op tafel gemeten wordt (indien het een armband met sluiting is).
Mijn polsmaat staat niet vermeld? Wat moet ik doen?


Neem contact op via e-mail of het contactformulier, dan maken we voor jou een armband op maat!

Algemeen

Kan ik een cadeaubon aankopen?